praktijk

SERVICES

In onze praktijk heeft u vrijwel alle gebitsbehandelingen onder één dak. Onderstaand hebben we onze meest voorkomende diensten voor u op een rijtje gezet:

Implantaten
Een implantaat is een kunstwortel, die na het verlies van een gebitselement in de kaak wordt geplaatst en vastgroeit. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als nieuw, stevig fundament voor een kroon, brug of prothese. De meeste implantaten zijn schroefvormig en gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk  materiaal waar bot aan vastgroeit. Implantaten hebben als voordeel dat de omliggende tanden en kiezen onbeschadigd blijven. Implantologie is een specialisme van tandarts Rijnties. Zo'n 25 jaar geleden was hij een van de eersten die in Nederland deze techniek toepaste. Inmiddels heeft hij talloze implantaten geplaatst; van routine is echter nooit sprake, aan ieder implantaat wordt de grootst mogelijke zorg besteed.

Kronen en bruggen
Kronen en bruggen hebben als doel om verloren of beschadigde tanden of kiezen te vervangen. De kroon of brug kan op diverse manieren aangebracht worden: als kapje over een beslepen element of als geheel nieuwe tand of kies op een implantaat. Dit alles om u te behoeden voor uitneembare protheses. Voor de vervaardiging van kroon- en brugwerk, zowel op basis van edelmetaal of keramiek, werken wij al vele jaren samen met een ultramodern tandtechnisch laboratorium. Hierdoor kunnen wij u de beste kwaliteit en service bieden: uw kroon of brug is niet van echt te onderscheiden.

Protheses op implantaten
Niets is hinderlijker dan een volledige gebitsprothese die tijdens het eten of praten van zijn plaats komt. Sinds enkele jaren is hiervoor een oplossing: het bevestigen van de prothese op de kaak door middel van twee of vier implantaten. Hierop kan de prothese worden vastgeklikt of in zijn geheel worden vastgeschroefd. Uw prothese komt niet meer van zijn plaats en kleefpasta is niet langer nodig. Wij werken op dit gebied nauw samen met een van de beste tandprothetici.

Mondhygiëne
Uw mond en tanden gebruikt u de hele dag. Om te spreken en te eten, maar ook tijdens het lachen bepalen uw tanden een belangrijk deel van uw uiterlijk. Daarom is het belangrijk uw tanden gezond te houden. Sommige problemen in de mond kunt u zelf ontdekken, zoals bloedend (ontstoken) tandvlees bij het poetsen. Dit wordt veroorzaakt door tandplaque: bacteriën die een wit, kleverig laagje vormen op het tandoppervlak. Als tandplaque langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit noemen we tandsteen. Tandsteen kan niet meer weggepoetst worden met de tandenborstel en dient professioneel verwijderd te worden door de mondhygiëniste. Dit kunt u zien als een soort onderhoudsbeurt voor het gebit en het tandvlees. Daarnaast geeft de mondhygiëniste tips over hoe u het gebit nog beter kan verzorgen. Dit alles om zo lang mogelijk met uw eigen tanden en/of de constructies die de tandarts maakt (kronen, bruggen op eigen tanden/kiezen of op implantaten) te kunnen doen. 
 
Bleken
Het Zoom! professioneel whitening systeem voor aan de stoel is een wetenschappelijk geavanceerde whitening procedure voor de tanden. Het is veilig, effectief en snel. Na slechts één bezoek aan de praktijk kunnen uw tanden aanzienlijk witter worden, ideaal voor iedereen die onmiddellijk resultaat wil zien.
De behandeling duurt ongeveer een uur. De procedure is eenvoudig. Het begint met een korte voorbereiding waarbij uw lippen en tandvlees worden afgedekt en alleen uw tanden zichtbaar zijn, Vervolgens wordt de gepatenteerde Zoom! whitening gel aangebracht, die speciaal is ontworpen om gebruikt te worden met onze Zoom! lamp. De lamp en gel versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op en in uw tanden. Met een goede mondhygiëne en whitening onderhoud  kunnen uw tanden jarenlang blijven stralen.
 
Behandeling bij angst
Een  bezoek aan de tandarts of een tandheelkundige behandeling wordt meestal niet als leuk ervaren. Bij sommige mensen kan dit zelfs angstgevoelens opleveren. Door de jaren heen is gebleken dat angstige patiënten bij ons positieve ervaringen hebben. De prettige sfeer, persoonlijke aanpak en transparante manier van werken dragen hier absoluut aan bij.

Verzekering
Het ondergaan van een behandeling is vaak geen pretje en daarbij brengt het een heleboel administratieve rompslomp met zich mee. Daarom  bieden wij u onze hulp aan bij het verwerken van de benodigde verzekeringspapieren, onderhouden we contact met uw verzekeraar en zorgen we ervoor dat de financiële en administratieve afwikkeling rond uw behandeling soepel verloopt.