DE IMPLANTAATBEHANDELING

Bij ons wordt de implantaatbehandeling in drie fases uitgevoerd: eerst vindt er een intakegesprek  plaats, vervolgens wordt het implantaat geplaatst en na een rustperiode wordt de vervolgbehandeling uitgevoerd. 

Het intakegesprek
Tijdens deze afspraak worden uw wensen en eisen in kaart gebracht en maken wij een overzichtelijk behandelingsplan. Er wordt een grote röntgenfoto van uw hele gebit gemaakt, om de lengte en breedte van uw implantaten te bepalen. Ook krijgt u een uitgebreide uitleg over de implantaatbehandeling en geeft de tandarts antwoord op al uw vragen omtrent deze behandeling. Tijdens deze afspraak krijgt u recepten mee voor antibiotica en pijnstillers, preventief bedoeld voor de dag van de behandeling.

Het plaatsen van het implantaat
Het plaatsen van een implantaat neemt ongeveer 50 minuten in beslag; voor vier implantaten hebben we ca. 90 minuten nodig. In de behandelkamer krijgt u een lokale verdoving, waardoor de behandeling pijnloos zal verlopen. Vindt u verdoven onprettig of eng? Laat het ons weten, dan houden we hier rekening mee. Bij het plaatsen van een implantaat wordt er eerst een kleine opening in het tandvlees gemaakt dat daarna opzij geschoven wordt, zodat we het bot goed kunnen bekijken. Vervolgens boren we een klein gaatje in uw kaakbot, waarna het implantaat erin wordt geschroefd. Op het implantaat wordt een afdekschroefje geplaatst en het tandvlees wordt gehecht. De behandeling is klaar. Over het algemeen ondervindt u na de behandeling weinig last. Het kan zijn dat er na de behandeling een zwelling optreedt. Hier hoeft u zich echter geen zorgen over te maken, dit is normaal en verdwijnt na enkele dagen.

De vervolgbehandeling
Het aangebrachte implantaat heeft zo'n drie tot vier maanden nodig om in het kaakbot vast te groeien. Omdat het implantaat gedurende dit proces niet belast mag worden, wordt een rustperiode ingelast. Indien mogelijk en gewenst kunt u tijdens deze rustperiode een noodvoorziening (kroon, brug, kunstgebit) laten maken. Na de rustperiode wordt het definitieve werkstuk op het implantaat vervaardigd.

implantaten

 

 

 

 

 

 

 

 

www.zoalsnatuurlijketanden.nl